Foglalkoztatásbővítés a Magyep Doktor Zrt.-nél

A Magyar Egészség Park Doktor Zrt. 2010-ben alakult, egyszemélyes részvénytársaságként működik noszvaji székhellyel.  A cég 100%-ban magyar tulajdonosi körrel bír, és alakulása óta a helyi munkaerőre támaszkodva, saját termékek gyártásával és értékesítésével foglalkozik. Az Zrt. tevékenysége az alapítás utáni években étrend-kiegészítők gyártása és forgalmazása (zöld kő termékcsalád) volt. Elkötelezett hívei voltunk az étrend-kiegészítőknek ebben a felgyorsult világban, ahol az embereket nagyon sok stressz éri, és idő hiányában nincs lehetőségük a megfelelő mennyiségű vitamin bevitelére. Annak ellenére, hogy véleményünk szerint a legfontosabb manapság az egészség megőrzése, ez az üzletágunk nem hozta meg a várt sikert és eredményt, így 2018-ban a Zrt. a profilbővítés mellett döntött, és nyitott a vendéglátás irányába. 2019-ben önerős beruházás keretében felújítottuk és újra megnyitottuk a kapuit a Noszvajon található Panoráma Hotelnek. A szállodafelújítás során megszépült a lobby és az étterem, könnyedén megközelíthető helyre költözött a bár. A kényelmes pihenés érdekében a hotelszobákba új matracok és televíziókészülékek kerültek beszerzésre, illetve a wellness részleg is megújult.

A Zrt. a szállodai működést 12 fő szakképzett munkaerővel kezdte meg, a pályázat benyújtásakor 18 fő dolgozója volt, és a piacra való sikeres betörést követően további fejlesztés és létszámbővítés tervezett. A további fejlődés érdekében a MAGYEP Zrt. a GINOP-5.3.12-19-2020-00391 azonosítószámú és Foglalkoztatásbővítés a Magyep Doktor Zrt.-nél projektcímű pályázat keretében 10 fő munkavállaló került felvételre. A projekt keretében a munkavállalók munkabérének és a munkabérekhez kapcsolódó munkáltatói járulékoknak a 24 hónapos (teljes munkaidő, napi 8 óra) finanszírozására igényelt támogatást.

A Zrt. székhelye Noszvajon, a Dobó utcában (Dobó utca 10/A) található, itt helyezkedik el a Hotel is, és ez a helyszín a projekt megvalósítás helyszíne.

Projektünk 2020.04.01. napján kezdődött és a projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.03.31. A megítélt támogatásunk mértéke 70%-os, a támogatás összege: 69.972.000 Ft.

A Zrt. célja a létszámbővítéssel az volt, hogy az egyre növekvő vendégforgalmat a piaci igényeknek megfelelően ki tudja szolgálni. Ehhez egyrészről szükség van a meglévő infrastruktúra további, illetve folyamatos fejlesztésére, másrészről szükségessé vált a humánerőforrás bővítése is. A projekt eredményeképp a Zrt.. átlagos statisztikai állományi létszáma legalább 10 fővel növekedni tudott. A létszámbővítés eredményeképp nem csak a vállalkozás kapacitása fog növekedni, hanem növekszik a termelékenység, a jövedelmezőség, amely által tovább erősödik a cég piaci helyzete, javul versenyképessége.