Utolsó frissítés dátuma: 2021.11.19.

Kedves Vendégeink!
A Kormány 633/2021. (XI. 18.) Korm. rendelete a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet módosítása értelmében: A szálláshelyen és a vendéglátó üzletben lévő vendégek részére továbbra sem kötelező a maszkhasználat.
A korábban megjelent téves információért, szíves elnézésüket kérjük!

Vendég Információs Zárt Adatbázisba (VIZA) – 2021.08.30.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 278/2021 (V.26) Korm. Rendelet értelmében 2021. szeptember 1-jét követően Magyarországon szálláshely-szolgálatást igénybe vevő minden vendég törvényben meghatározott személyes adatait a szálláshely-szolgáltató érkeztetéskor, okmányolvasón keresztül, a szálláshelykezelő szoftverében rögzíteni, majd egy tárhelyre, a Vendég Információs Zárt Adatbázisba (VIZA) továbbítani köteles.

Az adatok beolvasása történhet okmányolvasó applikáció vagy dokumentum olvasó eszköz segítségével.

Tárolt adatok
A VIZA rendszer kizárólag olyan adatcsomagokat fogad be, ahol a személyes adatokat a szálláshely-szolgáltató a jogszabályban meghatározott módon titkosító kulcs használatával titkosította.

A SZÁLLÁSHELY-SZOLGÁLTATÓ A SZÁLLÁSHELY-SZOLGÁLTATÁST IGÉNYBEVEVŐ BEJELENTKEZÉSEKOR AZ OKMÁNYOLVASÓ SEGÍTSÉGÉVEL AZ ALÁBBI ADATOKAT RÖGZÍTI SZÁLLÁSHELYKEZELŐ SZOFTVERÉBEN MINDEN IGÉNYBEVEVŐ VENDÉGRE VONATKOZÓAN.

családi és utónév;
születési családi és utónév;
születési hely és idő;
neme;
állampolgársága;
anyja születési családi és utóneve;
a személyazonosításra alkalmas okmány vagy útiokmány azonosító adatai.

TOVÁBBÁ AZ ALÁBBI ADATOKAT IS RÖGZÍTI A SZÁLLÁSHELYKEZELŐ SZOFTVERBEN:
a szálláshely-szolgáltatás címe;
a szálláshely igénybevételének kezdő és várható, valamint tényleges befejező időpontja.
NEM KELL RÖGZÍTENI AZT AZ ADATOT, AMELYET AZ OKMÁNY NEM TARTALMAZ.

AZOKAT AZ ADATOKAT: amelyeket az okmányolvasó nem tud leolvasni, vagy hibásan olvas le
a szálláshely-szolgáltató manuális adatbevitel útján köteles rögzíteni a szálláshelykezelő szoftverben.

A SZÁLLÁSHELY-SZOLGÁLTATÓK ÁLTAL HASZNÁLT ESZKÖZÖK ÉS A VIZA RENDSZER A BEOLVASOTT OKMÁNYOK KÉPÉT NEM TÁROLJA.

A jogszabályok alapján az adatok rögzítése minden igénybevevő vendégre vonatkozóan egyformán kötelező, így sem életkor, sem más változó – pl. a szolgáltatás után fizetendő díj, kedvezmények, a tartózkodás hossza, rokoni kapcsolat az igénybevevővel – alapján az adatok rögzítésétől eltekinteni nem lehet.

A szálláshely-szolgáltatást igénybevevő vendég a személyi azonosításra alkalmas okmányát a szálláshely-szolgáltatónak az adatok rögzítése céljából bemutatja.

Az okmány bemutatásának hiányában a szálláshely-szolgáltató a szálláshely-szolgáltatást megtagadja. Így kérjük a szállodai bejelentkezéshez mindenképp hozzák magukkal a személyazonosításra alkalmas okiratukat!

A rendszer indulása kezdetben hosszabb bejelentkezési időt igényelhet, ezért az szíves türelmüket és megértésüket kérjük!
További információ: https://vizainfo.hu/
Letölthető dokumentum

Köszönettel
Panoráma Hotel Noszvaj
Recepció

 

Kedves Vendégünk!

Kérjük, hogy zökkenőmentes pihenése érdekében az alábbiakban foglaltakat szíveskedjen tudomásul venni, illetve betartani.

 

A COVID-19 járvány visszaszorítása érdekében, a mindenkor hatályos Kormányrendelet, a környező országok és a hazai szakmai ajánlások alapján szállodánk házirendje az alábbiakkal bővül. A tartalmat folyamatosan frissítjük!

 

A szociális érintkezést a lehető legkisebb mértékűre korlátozása érdekében, kérjük Önöket, hogy a közösségi terekben tartsák be a védőtávolságot!

Javasoljuk a gyakori, alapos szappanos kézmosást.

A közösségi terek takarítását az eddigi körültekintéssel, megemelt gyakorisággal végezzük. Különös tekintettel a gyakran érintett felületekre: ajtókilincs, kapcsolók, fogantyúk, korlátok. A közösségi tereket rendszeres szellőztetjük.

A hotelszobákban is javasolt a gyakori szellőztetés, a klíma használata helyett.

A napi takarítást a szobákban csak kérésre biztosítunk.

A személyzet tagjai szükség esetén maszkban és kesztyűben dolgoznak.

A zárt medencék (pezsgőmedence, merülőmedence) és a szaunák, kabinok az aktuális ajánlások szerinti korlátozások mellett vehetők igénybe. Kérjük a medencéknél és a szaunákon feltüntetett egyidejű legnagyobb befogadóképesség betartását!

A további részleteket a Szaunarészleg és medencék házirendje tartalmazza*

 

Amennyiben bármilyen tünetet tapasztal, ami a fertőzéssel összefügghet, akkor azonnal jelentse telefonon. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) ingyenesen hívható zöldszámokat hozott létre a koronavírussal kapcsolatos lakossági megkeresések gyors és szakszerű megválaszolása érdekében: 06-80-277-455 vagy 06-80- 277-456.

 

Fenti pontok 2020. 08. 10.-től érvényesek, visszavonásig.

 

Bejelentkezés
A vendégszobák kulcsának átvételéhez a szobában lakó vendég(ek) regisztrálása szükséges. Melyhez a bejelentőlap pontos kitöltését és a vendég személyazonosságának igazolására van szükség.
A szobákat az érkezés napján 15:00 órától foglalhatja el.

Kijelentkezés
A távozás napján a szobákat 11:00 óráig kérjük elhagyni, későbbi kijelentkezés csak előzetes egyeztetés alapján lehetséges.
A szállodai tartózkodás ellenértékét legkésőbb a szállodából való végleges távozása előtt kérjük a visszaigazolásban meghatározott módon kiegyenlíteni. Előzetes írásos megrendelő és visszaigazolás hiányában, illetve walk-in vendégek esetén a részvételi díj a bejelentkezéskor fizetendő.

Bár
A bár nyitva tartása: 08:00 – 21:00.

Biztonság
A szálloda épületben és közvetlen környezetében vagyon- és személybiztonsága érdekében zártláncú kamerarendszer működik, amely napi 24 órában, folyamatosan készít és rögzít felvételeket.

18 év alatti vendégek
Szolgáltatásainkat 18 év alatti gyermek csak szülői vagy más, a szülő által megbízott cselekvőképes személy kíséretében veheti igénybe.

Szállodai eszközök, berendezések, hibajelzés
Kérjük a szálloda eszközeit, berendezéseit rendeltetésszerűen használni szíveskedjen! A nem rendeltetésszerű használatból eredő károkat legkésőbb a távozása előtt köteles megtéríteni.
A szobában tapasztalt mindennemű meghibásodást a szálloda recepcióján szíveskedjen jelezni!

Kisállat
Amennyiben házi kedvencével érkezik hozzánk, a kisállatok fogadására kijelölt szobáink állnak rendelkezésre. A szálloda és a park is nyitva áll kis kedvence előtt, kivéve az étterem, a bár és a szaunarészleg területe. Sétáltatása során kérjük ügyeljen a tisztaságra!

Amennyiben kisállat érkezését előzetesen nem jelzi, és a helyszínen – foglaltságunk miatt – nem tudunk kisállat fogadására alkalmas szobát biztosítani, úgy a mindenkor meghirdetett kisállat felárunk duplája került felszámításra.

Wi-fi
A szállodai szobákban és a közösségi terekben Wi-Fi rendszer üzemel, amelynek használata térítésmentes.
A csatlakozáshoz szükséges jelszóért forduljon a recepcióshoz.
A wi-fi folyamatos, megszakítás nélküli működését és elérhetőségét a szálloda nem garantálja.

Tűz
Tűz esetén a szobában kihelyezett menekülési útvonalat követve kell az épületet elhagyni.
Tűzoltó palackok a szálloda folyosóin, emeletenként találhatók. Tűz esetén kérjük a recepció haladéktalan értesítését.
A szállodai szobában tilos vasalót, vízforralót, kávéfőzőt és egyéb, elektromos készüléket üzemeltetni.

Dohányzás
A szálloda nemdohányzó hotel. Dohányzásra kizárólag a kijelölt helyen van lehetőség.

Napi takarítás
A szobákat naponta egyszer, 9:00 és 14:00 között takarítjuk. Cserélni kívánt törölközőjét, kérjük dobja a fürdőszoba padlójára.
Amennyiben ezen időszak alatt a szoba külső kilincsén „Ne zavarj! Do not disturb” figyelmeztető táblát találunk, úgy a szoba takarítását nem végezzük el, pihenését kopogással nem zavarjuk meg.

Mosás, vasalás
A szálloda tűzvédelmi szabályzata értelmében a szobában tilos a vasalás. Mosatásra térítés ellenében van lehetőség szállodánkban ezzel kapcsolatos igényét kérjük jelezze a recepción!

Italhűtő
A szobákban található italhűtő kizárólag kis palackos italok, üdítők tárolására alkalmas.

Parkolás
A szállóvendégek gépjárművei térítésmentesen parkolhatnak a szálloda nem őrzött parkolójában. A parkolóban a KRESZ előírásai szerint kell közlekedni. Bejelentkezéskor, a bejelentő lapon kérjük, tüntesse fel a jármű forgalmi rendszámát. A vendég az általa másik parkoló autóban okozott kárért a károsultnak közvetlen felelősséggel tartozik.

Étkezések
A reggeli időpontja: 8:00 órától 10:00 óráig.
A vacsora időpontja: 17:00 órától 20:00 óráig
A félpanziós vacsora italfogyasztást nem tartalmaz.
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a étkezések alkalmával az étteremből ételt kivinni tilos. A felszolgált, illetve a svédasztalon kínált ételek elcsomagolása esetén az étkezés teljes ára újra felszámításra kerül. Megértésüket köszönjük!
Szobszervízre vonatkozó igényét, kérjük jelezze felénk, előzetesen.

Szervízdíj: A meghirdetett szállásdíjak tartalmazzák a reggeli/félpanzió díját is. Ezek a tételek szervízdíjat tartalmaznak, melynek mértéke: 15%.

Vendégeink nyugalma
Vendégeink nyugalma érdekében 22:00 óra után kérjük mellőzze a hangoskodást, zenélést, zajjal, lármával járó tevékenységet. Szállóvendégeink által, egymásnak okozott sérelemért, illetve nyugalmuk megzavarásáért felelősséget nem vállalunk.

Talált tárgyak
A talált tárgyakat a recepción kérjük leadni, ahol azt nyilvántartásba vesszük. Az élelmiszert, élelmiszer jellegű cikkeket, gyógyszereket a megfelelő módon megsemmisítjük. A tárolható tárgyakat 3 hónapig őrizzük.

Értékmegőrzés
Értékeit kérjük a központi széfben helyezze el. Felelősséget csak az itt elhelyezett tárgyakért vállalunk.

Szaunarészleg és medencék
Nyitva tartás: 08:00-tól – 20:00-ig, szabadtéri úszómedence, pezsgőfürdő, finn szaunák, gőzkabin, infraszauna, sószoba és a tepidárium áll vendégeink rendelkezésére.

Masszázs időpont egyeztetéssel kapcsolatban forduljon a recepcióhoz.

Szaunarészleg és medencék házirend

A szaunákat és a medencéket nem látogathatja:
– Aki lázas, fertőző betegségekben szenved. Akinek nyílt vagy kötött seb van a testén. Aki görcsös állapottal, eszméletvesztéssel járó, betegségekben szenved
– Aki kábítószer, alkohol vagy bódító hatású gyógyszer hatása alatt áll.
– Aki szándékosan kárt okoz, vagy a vendégeket fegyelmezetlenségével, rendetlenkedésével, hangoskodásával zavarja.

A medencét, szaunát, pezsgőfürdőt mindenki csak saját felelősségére használhatja.
A medencékben kizárólag fürdőruhában szabad fürdeni.
A fürdő területén a papucs használata kötelező. Kérjük, legyen különös tekintettel arra, hogy a medencék környékén a kövezet nedves lehet, így nagyobb az elcsúszás veszélye. Kérjük, fokozottan figyeljen a csúszásveszély miatt!
Törékeny vagy sérülést okozó tárgyat a medencébe és környékére vinni nem szabad.
Gumimatracot, felfújható úszógumit és csónakot a medencébe vinni nem szabad.
A medencetérben, szaunákban, zuhanyzókban és öltözőkben étkezni valamint alkoholt fogyasztani szigorúan tilos.
A wellness egész területén dohányozni tilos.
A wellnessbe állatot behozni tilos.
Köteles a wellness részleg berendezéseinek állagát óvni, azokat rendeltetésszerűen használni.
A szaunában csak a padra helyezett lepedőre szabad ülni.
A szaunából a medencébe, illetve a pezsgőfürdőbe merülni zuhanyzás nélkül tilos.
A szándékos károkozás kártérítési kötelezettséget von maga után.
Az öltözőszekrényekben elhelyezett tárgyakért a szálloda felelősséget nem vállal.

A mosdók használatát követően az alapos kézmosás és kézfertőtlenítés mellett szappanos előzuhany ismételt alkalmazása szükséges.

 

Kérjük a szaunarészleg és a medencék megengedett egyidejű legnagyobb befogadóképességének betartását, amely: 49 fő, és az alábbiakból tevődik össze:

2 db finn szauna: 2 x 4 fő

gőzkabin: 3 fő

infra szauna: 1 fő

só kamra: 3 fő

masszázs:  1 fő

pihenőtér és tepidárium 16 fő- (kül- és beltéri pihenőágyakkal)

úszómedence: 12 fő

pezsgőmedence 4 fő

merülőmedence 1 fő

 

A COVID-19 járvánnyal kapcsolatos kiegészítések:

Kérjük használja a bejáratnál kihelyezett kézfertőtlenítő szert!

Kérjük tartsa be a 1,5 méteres védőtávolságot!

A pihenőágyak átrendezésénél is ügyeljenek a védőtávolság megtartására!

 

Kellemes kikapcsolódást és pihenést kívánunk!