Pályázataink

KEDVEZMÉNYES FORGÓESZKÖZ HITEL A MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK TECHNOLÓGIAI KORSZERŰSÍTÉSE CÉLÚ HITELPROGRAM KERETÉBEN. GINOP-8.3.5-18/B

 • A projekt címe: Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram
 • A kedvezményezett neve: Magyar Egészség Park Doktor Zártkörűen Működő Részvénytársaság
 • A felhívás azonosító jele: GINOP-8.3.5-18/B
 • A szerződött támogatás összege: 15.112.663 Ft
 • Támogatás mértéke: 100% kamattámogatás

A projekt tartalmának rövid bemutatása: A GINOP-8.3.5-18/B azonosító jelű, Mikro- kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítési program keretében a Magyar Egészség Park Doktor Zártkörűen Működő Részvénytársaság 45.000.000Ft kedvező kamatozású forgóeszköz hitelt, valamint 15.112.663 Ft vissza nem térítendő kamattámogatást az üzemeltetésében álló Panoráma Hotel Noszvaj*** szálloda likvid működésének zavartalan biztosításához, kifejezetten a működési költségek finanszírozása, továbbá a foglalkoztatottak bér- és járulék költségeire fordítja.

A projekt befejezési dátuma: 2023.12.31.

A Panoráma Hotel Noszvaj energetikai korszerűsítése

 • a kedvezményezett neve: Magyar Egészség Park Doktor Zrt.
 • a projekt címe: A Panoráma Hotel Noszvaj energetikai korszerűsítése
 • a projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2021-03946
 • a projekt tényleges befejezési dátuma: 2022.10.29
 • vissza nem térítendő támogatás: 28.044.672-Ft
  a támogatás mértéke: 55%

A projekt tartalma:
A projekt során a Panoráma Hotel Noszvaj Étterem energetikai korszerűsítése valósul meg.
A projekt egyszerre szolgálja a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését, a környezetterhelés és a felhasznált primer energia mennyiségének csökkentését, illetve a vállalkozás rezsiköltségekhez kötődő terheinek enyhítését.

Tevékenységek:
A fejlesztés során a tetőtér padlásfödémjét, valamint az étterem barrisol borítású tetőtér határoló szerkezetét legalább 15 cm vastag kőzetgyapot hőszigetelővel szigeteljük.
Az épület homlokzati üvegfalában levő fa tokszerkezetű nyílászárókat, a régi szárny nyílászáróit, valamint az üvegszerkezeteket fokozott hő és légellenállású, 4-16-4-16 argon töltésű Low E bevonatos üvegszerkezetekre cseréljük
Az állandó hőmérsékletű gázkazán és elektromos kazánok helyett 2 db kondenzációs gázkazánt építünk be.
A projekt megvalósítását követően az épület EE besorolása CC-re javul.
A korszerűsítés hatására az épület fajlagos energiafelhasználása évente 1100 GJ-lal, CO2 kibocsájtása 43,73 tonnával csökken.

Foglalkoztatásbővítés a Magyep Doktor Zrt.-nél

A Magyar Egészség Park Doktor Zrt. 2010-ben alakult, egyszemélyes részvénytársaságként működik noszvaji székhellyel.  A cég 100%-ban magyar tulajdonosi körrel bír, és alakulása óta a helyi munkaerőre támaszkodva, saját termékek gyártásával és értékesítésével foglalkozik. Az Zrt. tevékenysége az alapítás utáni években étrend-kiegészítők gyártása és forgalmazása (zöld kő termékcsalád) volt. Elkötelezett hívei voltunk az étrend-kiegészítőknek ebben a felgyorsult világban, ahol az embereket nagyon sok stressz éri, és idő hiányában nincs lehetőségük a megfelelő mennyiségű vitamin bevitelére. Annak ellenére, hogy véleményünk szerint a legfontosabb manapság az egészség megőrzése, ez az üzletágunk nem hozta meg a várt sikert és eredményt, így 2018-ban a Zrt. a profilbővítés mellett döntött, és nyitott a vendéglátás irányába. 2019-ben önerős beruházás keretében felújítottuk és újra megnyitottuk a kapuit a Noszvajon található Panoráma Hotelnek. A szállodafelújítás során megszépült a lobby és az étterem, könnyedén megközelíthető helyre költözött a bár. A kényelmes pihenés érdekében a hotelszobákba új matracok és televíziókészülékek kerültek beszerzésre, illetve a wellness részleg is megújult.

A Zrt. a szállodai működést 12 fő szakképzett munkaerővel kezdte meg, a pályázat benyújtásakor 18 fő dolgozója volt, és a piacra való sikeres betörést követően további fejlesztés és létszámbővítés tervezett. A további fejlődés érdekében a MAGYEP Zrt. a GINOP-5.3.12-19-2020-00391 azonosítószámú és Foglalkoztatásbővítés a Magyep Doktor Zrt.-nél projektcímű pályázat keretében 10 fő munkavállaló került felvételre. A projekt keretében a munkavállalók munkabérének és a munkabérekhez kapcsolódó munkáltatói járulékoknak a 24 hónapos (teljes munkaidő, napi 8 óra) finanszírozására igényelt támogatást.

A Zrt. székhelye Noszvajon, a Dobó utcában (Dobó utca 10/A) található, itt helyezkedik el a Hotel is, és ez a helyszín a projekt megvalósítás helyszíne.

Projektünk 2020.04.01. napján kezdődött és a projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.03.31. A megítélt támogatásunk mértéke 70%-os, a támogatás összege: 69.972.000 Ft.

A Zrt. célja a létszámbővítéssel az volt, hogy az egyre növekvő vendégforgalmat a piaci igényeknek megfelelően ki tudja szolgálni. Ehhez egyrészről szükség van a meglévő infrastruktúra további, illetve folyamatos fejlesztésére, másrészről szükségessé vált a humánerőforrás bővítése is. A projekt eredményeképp a Zrt.. átlagos statisztikai állományi létszáma legalább 10 fővel növekedni tudott. A létszámbővítés eredményeképp nem csak a vállalkozás kapacitása fog növekedni, hanem növekszik a termelékenység, a jövedelmezőség, amely által tovább erősödik a cég piaci helyzete, javul versenyképessége.